בקורס הפסיכומטרי ילמדו התלמדים את החשיבות של לימוד מאורגן: יחידות לימוד של 90 דקות וביניהן הפסקה של 30 דקות הן הצורה היעילה ביותר. לפי מחקרים שונים, כעבור 24 שעות מאירוע הלמידה אנו שוכחים %80 מהחומר שלמדנו. שיא הזכירה הוא דקות ספורות לאחר הלמידה. לכן, הוא מציע לערוך את החזרה הראשונה על החומר ברגעי שיא אלה. אם למשל, למדנו חומר חדש במשך יחידה של 90 דקות, נערוך הפסקה של כמה דקות ולאחר מכן נשוב ונשנן את החומר החדש. יחידת השינון השנייה תהיה לאחר 24 שעות, השלישית לאחר 4 ימים, רביעית שבוע, וחמישית לאחר שלושה שבועות עד חודש. החזרות עצמן צריכות להיות קצרות מאוד ולכלול סקירה של משפטי מפתח ומושגים עיקריים. המקום הטוב ביותר להערך בו לקראת המבחן הפסיכומטרי שלכם, מבחן חשוב שדורש הרבה התכוננות ויקבע מה יהיה מסלול הלימודים שתוכלו להתקבל אליו הוא אקדמטרי.
תלמידים רבים נמנעים להשתמש בטכניקות השונות לשיפור הזכרון. התשובה המוכרת ביותר היא: "אני מרגיש מטופש כשאני קורא את המלים בקול או ממציא סיפורים טיפשיים. אין לי דמיון רב". הסוד הוא שדווקא שיטות אלו שנלמדות גם בקורס NLP למשל, הכי עוזרות ללימודים באמצעות שיטות פשוטות ויעילות שכל אחד יכול ליישם. לתלמידים אלה אנחנו מייעצים להשתמש בדמיון הלא-רב שיש להם לטענתם על-מנת לדמיין כמה מטופשים ירגישו אם לאחר השקעה כה גדולה יקבלו ציון שאינם מרוצים ממנו. השיטות נבדקו על-ידי מחקרים מדעיים. הן עובדות. הקושי העיקרי הוא להפנים את השיטות וללמוד לעבוד איתן נכון אך במידה ואתם מתביישים מהמרצה ומחבריכם לכיתה ניתן ללהרשם ללימודים מקוונים כך שתוכלו לתרגל את לימודיכם ביעילות מבלי "להביך" את עצמכן מול חבריכם ללימודים
זה קשה, מעצבן ומתסכל – אך לבסוף משתלם. על כל אחד מוטלת החובה לבדוק אילו מן השיטות הולמות יותר את כישוריו, אופיו, סבלנותו, ומידת נחישותו להוציא ציון גבוה בבחינה.
לימודי הפסיכומטרי יעזרו לכל תלמיד לזהות את השיטה העובדת עבורו.